Horndals IF

Referat: FK Romme Krona - Horndals IF

FK Romme Krona - Horndals IF 5-1 (2-1)

Så var första matchen för säsongen avklarad då.
Tyvärr inledde vi säsongen med förlust efter att ha mött ett bra spelande lag som vann rättvist.

Vi gjorde en helt OK första halvlek.
Trots det kunde hemmalaget göra både 1-0 och 2-0. Det första borde ha dömts bort för farligt spel mot vår målvakt, men domaren släppte det. Andra målet missade vi ett uppspel så det blev snabb kontring på vår högerkant. Efterföljande inlägg missade vi markering på så motståndaren kunde nickade relativt enkelt i mål.

Efter det ryckte vi upp oss och kom in i matchen mer och mer. Funkade riktigt bra med uppställningen vi hade från start, d.v.s. en 3-backslinje, 5 på mitten och 2 framåt och vi låg bra i våra positionen även om hemmalaget överlag hade mer boll. Det gav resultat och vi kunde reducera till 2-1 i 35:e matchminuten. Ossy Nylander kom ner i djupet på högerkanten som lade in ett inlägg som Peter Krantz sköt i stolpen. På returen höll sig Milad Sarwari framme och stötte in returen.
Vi hade ju en liten misstanke att vi skulle ha det tufft med orken men i det läget såg vi faktiskt ut att ha den bättre konditionen.

Vi började också bra i andra halvlek. Lite snörpligt att de redan efter 10 minuter går ifrån till 3-1, efterdyningar på en hörna då vi inte riktigt var på tårna. Efter ca en kvart in i halvleken tar Romme Krona över mer och mer och vi börjar gå på knäna. Vi flyttade därför ner en till i backlinjen men de kunde ändå göra både 4-1 och 5-1 innan slutsignalen ljöd.

Orken tog ut sin rätt helt enkelt. Har ju varit lite si och så med träningsflitet under våren, vilken man på ett eller annat sätt kan förstå i dessa Coronatider. En konstig början på säsongen som inte har varit optimal på något sätt.

Nu är vi igång iallafall och får vi sikta på att bygga upp lite mer kondition inför höstens bravader. Vi kommer att köra ett par frivilliga träningar i veckan. Skriver mer om sommarupplägget i en senare nyhet.